sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Viime kirjottelusta on taas aikaa.. Päivitetäänpäs vähän.

Lilohan jäi viimeksi neljäksi viikoksi Raumalle ootteeleen niitä juoksuja, mitä ei vieläkään ole kuulunut :(
Welmulle ainoana koirana oleminen teki todella hyvää :) Alkoi olemaan enemmän kiinnostunut mun tekemisistä ja alkoipa ne korvatkin toimimaan erinomaisesti ;)

Welmun kanssa aloitettiin sitten seuraaminen ihan alusta. Pilasin seuraamisen liian pitkällä namittelulla ja siinähän kävi sitten niin että aina kun nami olikin poissa näkyvistä, se meni ihan laamaksi. Ei hyvä.
Nyt alotettiin sitten ihan lelupalkalla. Ei näe lelua ennen ku tulee palkka. Nyt menee pari askelta tosi mallikkaasti. Nyt sitten vain pikkuhiljaa pidentämään paikka väliä.

Janikan kanssa käytiin treenaamassa Irjanteella hallissa. Siellä sain taas hyviä oppeja mm. jäävien opettamiseen. Kyllä, olen tehnyt ne ihan päin peetä enkä kehtaa täällä edes kertoa :D
Lilon kanssa päästiin yhdessä piiiiiitkästä aikaa aksaamaan! Jansu on sille keppejä vähän opettanut ja kontaktia. Mä pääsen liian helpolla ;) Lujaa mentiin ja toistoja tuli paljon, niin että hiki valui :D Välillä mentiin todella hyvin ja välillä vähän huonommin. Lilolla tuli muutaman kerran esteen kohdalla pieni blackout ja ohjaaja sekoili ja laamaili vähän useammin.. Mutta kyllä se siitä :) Ootan kyllä kevättä ja kesää niin kovasti että päästään Raumalle pidemmäksi aikaa ja pääsee kunnolla taas treenaileen aksaa! Ja kesällähän olis tarkoitus korkata Lilon kanssa agikisat ja Welmun kanssa tokokisat :) Että töitä riittä!

8.12 ja 9.12
käytiin Helsingissä Helsinki Winnerissä ja Voittaja-näyttelyssä. Mainetta ja mammonaa ei meidän porukalle tullut, mutta eipä me sitä odotettukkaan :D Oli kiva käydä ekaa kertaa vähän isommassa näyttelyssä.
Welmu oli hyvässä karvassa (vaikka karvanlähtö hetki sitten olikin) mutta Lilo oli kyllä aika kaljussa kunnossa mistä molemmat tuomarit kyllä ilmoittivatkin.
Sitä ihmeteltiin/mietittiin että miksi tuomarit eivät ota sitä huomioon että joillakin roduilla se karvanlähtö vaan näkyy niin hyvin. No ei siinä ettäkö esim. Lilon kanssa oltais mistään titteleistä taisteltu edes kunnon karvalla mutta laittoi silti ihmetyttämään kun lauantainakin tuomari sanoi että "tänään jäi koiralta sitten karvat kotiin.." Kun olisinki siihen hoksannut sanoa niin kuin joku mulle sanoi että "voi vitsi kun ne unohtu sinne olkkarin pöydälle" :D :D
No mutta lyhykäisyydessään:
Lauantaina Welmu sai NUO EH3 (ensimmäinen hälle, murr, haha) ja Lilo sai AVO H (ei myöskään hän ole koskaan noin huonoa saanut..)
Sunnuntaina Welmu oli NUO ERI2 SA ja Lilo sai AVO EH.

Eilen käytiin haukkujen kanssa kannustamassa Janikaa ja Rossia Hyvinkäällä agikisoissa. Lilo nyt vaan oli hengessä mukana, pusutteli välillä miestään :D Ja Welmu oli siellä sisällä monen kiljuvan koiran joukossa lähinnä harjoittelemassa rauhallisena olemista. Piippaaminen täytyy saada pois, se on raivostuttavaa. Ja muutaman kunnon komentamisen jälkeen se ihan sievästi vaan makoilikin. Välillä saattoi kuulua pieni piip, mutta lopetti heti kun vaan siihen katsoikin.

Lilo on kyllä tuossa rauhottumisessa niin huippu! Se ei piippaa eikä stressaa missään, taikka sellaista tilannetta vaan ei ole vielä tullut vastaan ja monessa paikassa on "joutunut" käymään :) Tosin siinä mua ärsyttää se kun se olis hyppäämässä jokaisen ihmisen syliin kun vastaan tulee. Ja kyllä tiedän että se on siittä hihnan päästä kiinni :D

torstai 4. lokakuuta 2012

Tänään treenit jäi aika lyhkäseen. Saatiin kaatosade niskaan ja lapsilla tuli hoppu sisälle. Treenit meni kuitenkin kaikessa lyhykäisyydessään hyvin! Tänään Welmun kanssa keskityttiin pääosin käännöksiin. Ensin kuivaharjoittelin yksinäni käännöksiä, mä en voi ymmärtää miten noi täyskäännökset ovatkin mulle niin pirun hankalia :D :D No täyskäännöksestä suoriuduin kuitenkin ilman ympyrässä pyörimistä ;) Welmu alkoi kanssa saamaan pienen reenaamisen jälkeen jujun päästä kiinni että siinä pitää käyttää sitä takapäätä eikä pyöriä ylimääräisiä. Vielä tulee kuitenkin jonkun verran jäljessä käännökset mutta eiköhän sekin sieltä saada kunnolliseksi kunhan saadaan vaan reeniä alle :) Ja tänään huomasin sen että Welmu vähän reagoi ympäristön ääniin kesken reenien. Reenattiin siis leikkipuistossa, missä omat lapset leikki (niihin Welmu ei reagoinut) ja vieressä oli parkkipaikka. Ja auton tullessa piti vähän vilkaista että mikä siellä menee. Eli paljon reeniä "julkisilla" paikoilla että tottuis siihen ettei reenin aikana välitetä muusta maailmasta :)

tiistai 2. lokakuuta 2012

Lilon agilityvideo

Jos nyt tännekkin muistais taas kirjotella =)
Tässä on välissä matkustettu Raumalta Luleåån, laitettu kämppä kuosiin ja käyty vielä kertaalleen Raumalla ja nyt taas takasin Luleåssa =)

Viime sunnuntaina 30.9. käytiin Lilon kanssa Raisiossa luonnetestissä. Testi meni paremmin kuin hyvin, Lilo sai +217 bojoa ja laukauskokematon. Loistavaa!
Testi vähän jännitti itseä koska siellä oli sellaisia osioita joista ei osannut etukäteen ajatella miten Lilo toimii koska pehmeä koira on mutta odotin sitä myös innolla koska halusinkin nähdä miten se sujuu.
Puolustus meni kyllä miljoona kertaa paremmin kuin kuvittelin, en osannut etukäteen ajatella että tuo minun hiiruli osaisi puolustautua koska on niin super kiltti ja rauhallinen. Mutta toisin kävi, siinä hän haukkui ja murisi karvat pystyssä :D
Todella nopea palautuminen oli kanssa todella iloinen yllätys. Lilo pelästyi haalaria ja tynnyriä ihan kunnolla mutta meni myös heti katsomaan mikä juttu oli.
Hermorakenteesta Lilo sai oikein erityismainintaa!! Sen kyllä tiesin etukäteen koska ei ole missään tilanteessa (jos ei paria ensimmäistä kuukautta Suomessa lasketa) ollut rauhaton, piipannut, ollut paniikissa. Oli paikka mikä hyvänsä niin neiti kyllä osaa ottaa rennosti =)

Tässä pisteet osa-alueittain:
TOIMINTAKYKY               +1, kohtuullinen
TERÄVYYS                         +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
PUOLUSTUSHALU            +3, kohtuullinen, hillitty
TAISTELUHALU                +3, suuri
HERMORAKENNE            +2, tasapainoinen
TEMPERAMENTTI            +3, vilkas
KOVUUS                             +1, hieman pehmeä
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS  +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
LAUKAUSPELOTTOMUUS  ++, laukauskokematon

Videon voi nähdä Kennel Something Like sivuilta: http://www.somethinglikebc.com/liloluonnetesti.html

Tämä tietää siis pentu pentusia alkuvuodelle jos kaikki menee suunnitelmien mukaan =) Pentublogia pääsee ihastelemaan http://slbcpennut3.blogspot.fi/ Janika Karenmaan toimesta =)





Ja tähän päivään..
Vähän Welmun kanssa tokoiltiin parvekkeella sateelta piilossa :D Tehtiin pieniä seuraamispätkiä, sivulle tuloa edestä päin, liikkeestä istumista/makaamista/seisomista. Käännöksiä pitäisi alkaa ihan todenteolla harjottelemaan, etenkin täyskäännöksiä.

Lilon kanssa ei olla nyt päästy aksaamaan pitkään aikaan, buuu!! Tehtiin siis vain käännöksiä, istumista, seisomista, makaamista kunnes ripuli yllätti ja reenit tyssäsi siihen.

tiistai 21. elokuuta 2012

Lilon kanssa aksaa

Olen kesän aikana käynyt kuukauden verran kerran/kaksi viikossa Marjo Heinolla yksityisillä agilitytunneilla ja se alkaa pikkuhiljaa tuottamaan tulosta :)
Olen oppinut itse kärsivällisemmäksi ja mikä parhainta, olen saanut itseluottamusta ja varmuutta ohjauksiin, jeeee!!! Näin ollen Lilokin on kehittynyt paljon kun ohjaaja ei enään pelkästään sähellä ;)

Tänään oltiin kesän viimeisellä tunnilla ja jäi kyllä niin hyvä mieli! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja laittaa katse kohti ensi kesää ja mahdollisia kisoja :D Ensin kyllä täytyy vielä kepit opettaa.. =)

Tänään Lilo eteni minusta pois hyvin, mutta pystyi myös tulemaan lähelle ja tekemään siinäkin töitä. Päällejuoksua täytyy vielä vähän hinkata mutta sekin menee koko ajan paremmin ja paremmin. Nyt irtautuu jo esteillekkin hyvin vaikka olen itse vähän kauempana kunhan vain minä MUISTAN ohjata kunnolla päättäväisesti enkä ota "kumikäsiä" käyttöön :D Tänään ei kyllä kumikäsiä tainnutkaan näkyä kun ei niistä tullut palautetta, hyvä hyvä!
Kyllä tämä tästä vielä lähtee rullaantumaan!!

Something Like-paimennuspäivä 19.8.2012

Siskoni Janika Karenmaa (Kennel: Something Like Bordercollies) järjesti toistamiseen paimennuspäivän Somerossa ja päivä oli loistava! Tosi ilma olis saanut olla hieman parempi ;)

Lilo oli lampailla toista kertaa. Tosin edellisestä kerrasta oli ehtinyt kulua yli vuosi.. Lilo ensin taas vähän zillaili lampaiden kanssa mutta loppua myöten aina alkoi innostumaan. Koirat kävivät kolme kertaa paimentamassa pikku pätkän ja kolmannella kerralla Lilo taas kunnolla syttyi ja alkoi kiertämään lampaita. Joten Lilon kanssa jatkamme paimentamista aina mahdollisuuksien mukaan.

Welmu oli lampailla ensimmäistä kertaa ja olikin yksi iso kysymysmerkki päivään lähdettäessä. Welmu ei lampaille syttynyt vaikka kuinka yritin. Se seuraili minua, pyrki aitauksesta pois ja nuuhki kaikkea muuta. Joten sen kanssa paimentaminen jäi tähän :)

Kokemus kaiken kaikkiaan oli taas loistava! Ja oli se taas hienoa nähdä sellaisia bortsuja töissä joilla paimennusviettiä löytyy =)