perjantai 1. helmikuuta 2013

Eilen pääsin pitkästä aikaa testaamaan Welmua aksassa :) Liloa kun ei juoksujen takia voi nyt hallille viedä ja hinku oli viime sunnuntain aksakisojen jälkeen niin kova itsekkin aksaileen että piti sitten kattoa joko Welmu osais hypätä ;) Viime kesänähän sen kanssa oli vähän ongelmia hyppäämisen kanssa, meni aina mieluummin ali.. Sitten jätettiinkin aksaamiset sivuun ettei jää ihan paska fiilis molemmille.

Eilen Welmu oli ensinnäkin niin intoa ja virtaa täynnä kun on joutunut olemaan kolme päivää putkeen aamusta iltaan raksakoirana.. :D
Ja ihan kivasti se hyppikin maxin alimpia. Hirveästi se vain on edelleenkin mun kädessä kiinni :/ Vaikeuttaa vähän aksaamisessa kun seuraa mua eikä rataa/esteitä. Onnex oli Janika mukana, ensinnäkin valmentamassa meitä ja toisex palkkaajana.

Tehtiin ihan yksinkertaisia hyppyreenejä, 1-3 hyppyä putkeen ja 3 hyppyä + putki ja putki + hyppy. Jokaisessa Janika oli palkkaamassa ja muutamia kertoja piti vähän herätellä Welmua niin että Jansu heilua Ikean ison pallon kanssa Welmun nokan edessä ja vein Welmun esteiden toiseen päähän. Siellä vielä nostin Welmua ja usutin pallon kimppuun. Näissä reeneissä hyppäsi aina hienosti 3 hyppyä putkeen mutta un otettiin reenejä että itse juoksin vieressä niin katse seurasi minua eikä ollut eteenpäin ja esteitä tuli ohitettua. Tosin osa kyllä johtui mun ohjauksistakin.

Suunta on oikea joten kyllä me siitäkin vielä aksaaja saadaan aikaseksi kun vielä kohta pääsen reenaamaan sitä usemmin kun pääsen muuttamaan Raumalle, jeee :)

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kulunut kuukausi on ollut yhtä reissaamista ja sairastelua. Ollaan ajettu Raumalta Luulajaan ja sahattu ees taas Luulajan ja Ylitornion väliä ja nyt taas Raumalla. Ja on käyty kovat flunssat ja oksennustaudit perheen voimin läpi.. Huijaa!

Ja sitten heti ilouutisiin!!! Lilolla alkoi tiistaina kaaaaaauan odotetut juoksut, niin ihanaa! Reilu viikko vielä ja sitte pitäs olla tärppipäivät ja Lilo ja Ross pääsee hommiin :)

Tänään käytiin Turgguses Welmun kanssa katselemassa aksakisoja. Jansu oli Lumin ja Rossin kanssa kisaamassa (hirmuisesti onnea vielä kolmosiin noususta, niin mahtavaaaaaaaa!!!) ja me oltiin Welmun ja Tiinan kanssa tuttuun tapaan kannustusjoukoissa ;)
Welmun kanssa kun ei olla häiriöreeniä otettu kun pääasiassa keskenään reenailtu niin mikäpäs sen oivampi paikka harjoitella sitä kun aksakisat! Otettiin vähän katsekontaktireeniä niin että Jansu häiritsi vielä kaiken muun hälinän keskellä Lumin kanssa. Hienosti mies katseen minussa piti, ekalla kerralla vaan lähti nokka Lumin pyllyn perään mutta pienellä kiellolla loppui ja seuraavalla kerralla ei pää enään kääntynytkään.
Ja seuraamista tehtiin myös niin että mentiin läheltä muita koiria ja pää ei saanut kääntyä kenenkään muun suuntaan. Jos kääntyi niin pieni nyppäsy remmistä tai "kröhöm" niin tuli katsekontakti nopeasti takasin. Lopuksi ei katsettaan kääntänyt vaikka toinen koira haisteli ohimennessä. Kyllä se siittä vielä pienellä reenillä :)
Samaten oli hyvä ottaa vähän paikallamakuuta. Koira käytävän toiselle laidalla makaamaan ja itse toiselle laidalle. Siinä oli muutenkin hyvin häiriötä kun ihmisiä käveli ohi, mutta otettiinpa taas Jansu ja Lumi kävelemään nokan ohi. Ja todella hienosti mies siinä makoili. Nakkipalasen Welmu sai jalkojensa väliin vielä aika tiuhaan koska oli ensimmäinen reenikerta :)

Itsellä tuli niin hirveä hinku aksakentälle kun menoa kisoissa katseli. Josko Welmun kanssa kävis vähän teesimässä kun Liloakaan ei voi nyt halliin juoksujensa kanssa viedä :)